New Beta with Suunto Support

Discussions on Suunto's Range of Heart Rate Monitors
gattia
Posts: 2
Joined: Tue Oct 27, 2009 8:57 pm

Re: New Beta with Suunto Support

Post by gattia »

I have a T4c, and have tried a combination of the things suggested above and it still isnt working. It isnt noticed in the Butler device either and I just changed my batter 2 weeks ago. Any information or help would be greatly appreciated.
Anthony.

Mhaverix
Posts: 2
Joined: Sun Apr 04, 2010 10:25 pm

Re: New Beta with Suunto Support

Post by Mhaverix »

Mhaverix wrote:Hi Stuart,
I have a MacBook Air whit SL.
I have installed the latest version Beta 19 and the package Suunto_T6_Driver.zip" whit the FTDIUSBSerialDriver_v2_2_10.
Only then I saw that there was a newer version FTDIUSBSerialDriver_v2_2_14 and I installed it without remove the previous version.
Actually, in iSmarTtrain Manage Device Settings, if T6 is not connected there isn't usbserial port displayed but if T6 Device is connected (directly) the "USBSERIAL-ST000001" is displayed and Device list show "Suunto T6/T6c".
Suunto T6 Show "PC INTERFACE" but when attempting to connect it suggests that i have not loaded the driver.
Any suggestion ?

Thanks,
Mhaverix
Hi Stuart,
any news ?

Thanks,
Mhaverix

dna0713
Posts: 4
Joined: Sun Feb 07, 2010 8:25 pm

Re: New Beta with Suunto Support

Post by dna0713 »

it seems like there are multiple posts from T6c users about the program suggesting the driver is not loaded when it is. Is there any work being done to fix this?

thanks,
dave

Stuart
Site Admin
Posts: 442
Joined: Sun Jul 13, 2008 12:15 pm

Re: New Beta with Suunto Support

Post by Stuart »

dna0713 wrote:it seems like there are multiple posts from T6c users about the program suggesting the driver is not loaded when it is. Is there any work being done to fix this?

thanks,
dave
We're looking into it - we also have multiple users who the driver works for, so it's a hard task to see what the problem is.

Regards

Stuart

melle
Posts: 3
Joined: Thu May 06, 2010 9:53 pm

Re: New Beta with Suunto Support

Post by melle »

IVP... You're the man!!

I updated the plist file, and presto!

Oh... you need to sudo the kext reload and the touch command.

Thanks man. The t4d I bought reads just fine :D

- Melle

Joost1972
Posts: 6
Joined: Tue Dec 29, 2009 10:35 pm

Re: New Beta with Suunto Support

Post by Joost1972 »

Hi Stuart,

Do you have any news regarding the driver problem some people are having? I can't connect the Suunto T6C. When I try to receive the data from the Suunto I get the message to install the drive (which is already installed). I use the 3.0.06 version of your program

Joost

Stuart
Site Admin
Posts: 442
Joined: Sun Jul 13, 2008 12:15 pm

Re: New Beta with Suunto Support

Post by Stuart »

Joost1972 wrote:Hi Stuart,

Do you have any news regarding the driver problem some people are having? I can't connect the Suunto T6C. When I try to receive the data from the Suunto I get the message to install the drive (which is already installed). I use the 3.0.06 version of your program

Joost
Hi Joost,
No news yet.

Regards

Stuart

MarkSharrock
Posts: 2
Joined: Sun Jul 25, 2010 2:56 pm

Re: New Beta with Suunto Support

Post by MarkSharrock »

Hi Stuart

I have what seems to be the same issue with the t6c. After installing the driver however - it comes up in "Network" as a USB modem which is un-configured and with a status of "Not Connected".

Let me know if you need any additional information,

Mark.

MarkSharrock
Posts: 2
Joined: Sun Jul 25, 2010 2:56 pm

Re: New Beta with Suunto Support

Post by MarkSharrock »

Hi Stuart

I have a similar issue with the t6c. I was wondering why - after installing the driver - it shows as a USB <-> Serial cable that looks very much like a modem - with a Status of "Not Configured". Is this correct?

Thanks

Mark

colin.blackburn
Posts: 1
Joined: Wed Aug 04, 2010 10:38 am

Re: New Beta with Suunto Support

Post by colin.blackburn »

I had a similar the problem with my T6 to that described by a few people above.

When I first installed iSmarttrain last year it worked. I have returned to using it after a gap of a few months and it wouldn't see the Suunto. The USB driver was installed. On one occasion I noticed that the watch was displaying PC Interface and so thought there must be some connection. I then tried again but this time pressing the connector tightly closed. Success!

Looking at the connection points on the back of the watch there is a fair bit of dirt in the little pits, though definitely some exposed metal contact at the bottom. So I wonder how reliable this connection is and whether this is creating the problem for anyone above. It might just be worth squeezing the connector and trying again.

Colin

Post Reply